Okategoriserade

Rolf Nerlöv – Teckning Drawing

Rolf Nerlöv inspirerades alltid av vardagens små händelser och naturen omkring honom, och han tecknade vackra, ömsinta teckningar, studier och skisser av människor och djur, ibland som förstudie och förberedelse för skulptering och måleri. Han älskade att cykla runt i Malmöparkerna Kungsparken, Slottsparken, Pildammsparken och Rönneholmsparken. Om somrarna tillbringade han tid i den skånska landsbygden och naturen i södra Skandinavien i sitt sökande efter motiv. Där betraktade han naturen och träden som han älskade. Han studerade de djur han träffade på; änder, svanar, sädesärlor, duvor, sothöns, koltrastar, ankor och många andra fåglar, kaniner, harar, hermeliner och minkar.

Rolf Nerlöv was always inspired by little everyday events and nature around him, and he drew beautiful, tender drawings, sketches and studies of humans and animals, sometimes in preparation for sculpting and painting. He loved to ride his bike in Malmo city parks, and during the summer he spent time in the countryside in South Scandinavia in his search for motives. He observed and studied the animals he encountered; ducks, swans, wagtails, doves, coots, blackbirds and many other birds, rabbits, hares, ermines and minks.

.

Drawing portrait portraiture woman nude art study figure full figure. Swedish drawings sketch, sketches portrait. Teckning naken kvinna skiss konst studie sittande kvinna naken figurstudie konststudie nakenstudie kvinna naken helfigur teckning. Svenska teckningar skisser. Rolf Nerlov Malmo konstnar portratt. Tegning nogen kvinde skitse portraet Malmo kunstner kunst studie.
 

Drawing portrait portraiture woman art study figure Swedish drawings sketch knitting lady sitting sits knits handiwork. Teckning kvinna skiss stickande dam stickar sitter sittande kvinna handarbete konst figurstudie  svenska teckningar skisser studie skiss Rolf Nerlov Malmo konstnar portratt. Tegning kvinde portrat portraet malmo kunstner kunst studie.

 

Drawing woman nude figure Swedish art study sitting sketch. Teckning kvinna naken naket sittande svensk nakenstudie figur konst studie skiss Rolf Nerlov

 

Drawing woman reclining nude art study lying down, resting, figure Swedish sketch. Teckning liggande kvinna naken konst studie naket svensk nakenstudie skiss Rolf Nerlov

 

rolf_nerlov_skiss_ander

.

teckning_rolf_nerlov_skiss_sovande_hund

.

Konstverk & Levnadsteckning – Fine Artworks

Konstnär Artist Rolf Nerlöv

Skulpturer – Sculptures

Porträtt Gudrun Brost Portrait

Målningar – Paintings

Konstrecension Jean Bolinder – Existentiell Naturalism, Gåtfullhet och Magi

 

rolf_nerlov_skiss_mas

.

rolf_nerlov_skiss_ankor 1

.

rolf_nerlov_skiss_duva_dod

.

rolf_nerlov_skiss_anka_vilande 2

.

rolf_nerlov_skiss_ankor

.

rolf_nerlov_skiss_ander_ankor

.

rolf_nerlov_skiss_ankor_ander

.

rolf_nerlov_skiss_dod_duva

.

rolf_nerlov_skiss_duvor

 

Alla bilder © copyright 2015 – 2018 Caroline Frid. Alla rättigheter reserverade.

All images © copyright 2015 – 2018 Caroline Frid. All rights reserved.